Høstferie til fjells

Olalia
Olalia

Nyt høstfargene i fjellet. På Olalia ønsker hytteverter overnattingsgjester og kafégjester velkommen hver dag hele uke 41. 

Olalia Fjellstove har holdt åpent for overnatting og kafé hver helg hele høsten. I skolenes høstferie er det åpent hele uka. 

Åpningstider kaféen:

Hver dag 11-16

Søndag 11. oktober til kl. 15.

Overnatting bestilles på forhånd, grunnet smittevern. Olalia er et populært turmål, og terrenget rundt innbyr til mange fine turer.

 Les mer om Olalia og området her.

Høstferie = fjelltur

Blant de som skal ha høstferie i år, planlegger 80 prosent å reise til fjells, noe som er 30 prosent flere sammenlignet med i fjor.

Det viser tall fra en undersøkelse DNT har gjort blant sine 320 000 medlemmer.* 

– Dette bekrefter at friluftslivet holder stand som en viktig arena for avkobling og avveksling i en tid der det meste skjer hjemme. Naturen er heldigvis døgnåpen og DNTs 550 hytter står klare i alle landets fjellområder til å ta imot besøk fra de som ønsker å oppleve en av de fineste tidene på fjellet. Hyttene er for alle, men er du medlem både bor og spiser du billigere, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.  

Videre svarer 47 prosent av medlemmene at de planlegger å benytte seg av DNTs tilbud i høst. 89 prosent av disse vil gå på en merket sti, mens 49 prosent planlegger å benytte seg av en DNT-hytte.

Hvilken hytte velger du? 

  *Undersøkelsen er gjennomført i september 2020 og bestod av et representativt utvalg av DNT sin medlemsbase på 1139 personer. 

  Gode verktøy til turhøsten

  Tur-appen KulTur  

  Laget for barn mellom 4 og 12 år der man registrerer turlengde og får poeng for aktiviteter. Den passer både for de som har vært mye på tur, og de som er ferske i friluftslivet. Aktivitetene har ulik vanskelighetsgrad. Man får blant annet poeng for å klatre i trær, plukke søppel, spise mat ute, lage barkebåt, overnatte i telt og sjonglere med kongler, og du kan gjøre hver aktivitet mange ganger. Gratis både for iPhone og Android. Nå er endelig Androidversjonen i Google Play! Du finner den her.

  Digitale friluftskurs 

  DNTs nye digitale friluftskurs er enkle å ta og består av flere små kurs, som samlet skal gi kompetanse, tips og triks til hvordan drive enkelt friluftsliv. Kurspakken består av seks moduler som tar for seg blant annet turplanlegging, utstyr, kart og kompass og hvordan du sover ute for første gang. De gir også en innføring i allemannsretten og sporløs ferdsel.  

  Leie Olalia Fjellstove

  11. oktober stenger Olalia Fjellstove for sesongen. Hytta kan leies til private arrangement.

  Kontakt oss: haugesund@dnt.no / 52 71 53 11

  Skrevet av Lotte Størksen 1. oktober 2020