VIL du bli frivillig?

Det er supert om du vil bli med som frivillig i Turistforeningen. Dugnadsarbeid er selve ryggraden i DNT.

Som frivillig er du med og bidrar til at folk får fine naturopplevelser. Med den store innsatsen fra hundrevis av frivillige kan vi opprettholde det gode tilbudet og aktivitetsnivået.

Vi trenger frivillige på mange områder

Enten det gjelder merking av stier, bygging av varder, vedlikehold og drift av våre hytter, være turleder eller bidra på våre store arrangementer som Friluftslivet dag, Kom deg ut-dagen vinter eller 'Haugesund på langs', så er din frivillige innsats verdifull for oss. Som tillitsvalgt i Turistforeningen  treffer du mange andre hyggelige og turglade mennesker og du får blant annet  gratis overnattinger på de fleste av våre hytter. Dessuten gir du som frivillig et viktig bidrag til å fremme et enkelt og naturvennlig friluftsliv.

Har du spørsmål vedrørende frivillig arbeid i Turistforeningen,  kontakt en av oss.

Velkommen som frivillig!

Sti- og vardekomitéen

Som medlem i sti- og vardekomiteen får du både mulighet til å bli kjent med turområdene i vårt område og bli kjent med en hyggelig gjeng. Vi merker stier på fjellet og i våre nærområder.

Hyttekomitèer

Alle våre 10 hytter har sin hyttekomite. Disse komitèene sørger for at hyttene skal være trivelige å besøke. En god hyttevakt tar godt vare på “sin” hytte. Det arrangeres hvert år dugnader som i tillegg til mye jobbing, også byr på et hyggelig sosialt fellesskap.

Hyttevert Olalia Fjellstove

Olalia Fjellstove er åpent helger i vintersesongen fram til etter påske, hele vinterferien, påsken og sommerferien. Deretter helgeåpent fra til høstferien og hele høstferien. Kan du tenke deg å være hyttevert i åpningsperioden? Ta kontakt med oss så får du vite hva dette innebærer.

Turkomitèen

Denne komiteen starter sitt arbeid på forsommeren, og planlegger turer for kommende år. Det er også turkomiteen som organiserer turkalenderen som hvert år trykkes opp og deles ut til medlemmer.
Komiteen består av 6 medlemmer som velges inn på årsmøtet.

Turleder

Vi har mange dyktige turledere som besitter gode tur- og lederegenskaper. Som turleder vil din oppgave være å planlegge og å gjennomføre turer med høy kvalitet og trivselsfaktor. Våre turlederkurs er for deg som vil styrke dine kunnskaper og kompetanse i helt unike omgivelser.

Her er mer informasjon om kursene,
med påmeldingsmulighet:
Amdassadørkurs
Grunnleggende turlederkursSommerturlederkurs

Store arrangement

FRILUFTSLIVETS DAG Første søndag i september
KOM DEG UT DAGEN Vinter Første søndag i februar
OPPTUR FOR 8. KLASSE Første onsdag i mai
HAUGESUND PÅ LANGS Siste søndag i april

Aldersbestemte komitèer

SENIORGRUPPA
Arrangerer turer for 60+
BARNAS TURLAG
Arrangerer turer og aktiviteter for barnefamilier
UNGDOMSGRUPPA
Arrangerer turer og aktiviteter for ungdommer fra 13 til 26 år. Komiteen består av ungdommer, og de får muligheten til å arrangere aktiviteter som sin aldersgruppe
FJELLSPORTGRUPPA
Denne komiteen arrangerer turer med litt tøffere utfordringer.

Friluftsliv for alle

Arrangement i Djupadalen, tilrettelagt for mennesker med ulike funksjonsnedsettelser. Vanlig program er tur i terrenget, natursti tilrettelagt for rullestoler og vedarbeid. Etter aktivitet er det alltid bål med kaffe og mat laget på bål.  Vi trenger fivillige som kan lede eller hjelpe til med de ulike aktivitetene.